Cadeautips & Feestwijnen

 

Ben je op zoek naar een unieke en stijvolle wijn die kan dienen als cadeau of een speciale fles voor aan de feestdis? Misschien vind je in dit lijstje het antwoord op je vraag. Het zijn allemaal unieke wijnen die elk individueel verpakt zijn in een mooie kartonnen doos of een houten kistje

 

 

8 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Terra di Casteani
  Jaargang 2010 was mooi voor het Toscaanse Maremma-gebied, met als resultaat deze prachtig rijpe Terra di Casteani. Een blend van zorgvuldig geselecteerde Sangiovese- en Merlotdruiven uit de beste delen van de wijngaard zorgen samen voor een harmonieus geheel. De Sangiovese speelt hier de hoofdrol en de Merlot zorgt voor nobel fruit en extra aroma. Na de vinificatie rust de Terra di Casteani 14 maanden in barriques van Franse eik. Een wijn met een heerlijke aromatische complexiteit van rijp rood fruit en kruiden. Qua smaak ervaar je een mooie balans tussen een elegante zachte smaak en fijne tannines. De fles is verpakt in een houten kistje.
  € 22,00
  Piccabòn Spumante Millesimato Magnum
  De Toscaanse Millesimato Spumante van 100% Vermentino in magnumuitvoering. Het resultaat is een mooie verrassend frisse spumante in feestformaat. Piccabòn is een zeer oude benaming voor de Vermentino-druif.
  De Vermentino-druiven worden eind augustus geoogst. De druiven waren zeer gezond met een redelijk hoge zuurtegraad wat de perfecte basis vormde voor de basiswijn. Na de eerste fermentatie gebruikt Tenuta Casteani de methode Martinotti-Charmat in autoclaven voor de tweede fermentatie. Deze Piccabòn heeft een heel fijne pareling en aroma en smaak van wit rijp fruit en wat citrus.
  € 29,00
  Soave Il Decennale
  Een jubileumwijn om het 10-jarig bestaan van Corte Adami te vieren! Deze Soave Il Decennale wil niet alleen een feestelijk moment in de verf zetten maar ook de passie voor innovatie en kwaliteit tastbaar maken. Een 100% Garganega die na een late oogst, eind oktober, zacht geperst is met een aantal uren schilcontact. Zowat alles aan deze wijn is anders dan een klassieke Soave. De lagering op eigen droesem, geen toegevoegde sulfieten, geen filtering, de meegebottelde fijne droesem, en ten slotte de magnumfles.Van deze Il Decennale zijn 900 magnums gebotteld. Wij hopen dat ze ook hun elfde, twaalfde,......bestaansjaar op deze wijze vieren.
  € 29,00
  Remel Magnum
  Nieuw
  De Remel Magnum 2015 is verpakt in een houten kistje. De Remel is een topwijn waarin de Sangiovese di Romagna de hoofdrol speelt, bijgestaan wordt door de Merlot en de Cabernet Sauvignon. In 2006, na de bouw van hun nieuwe cantina, hebben ze voor het eerst deze wijn op de markt gebracht om hun passie en kunnen te bewijzen. Camillo wil, in tegenstelling tot de Cadisopra Marzeno met deze wijn aantonen wat de Sangiovese di Romagna kan opleveren in samenspel met de Cabernet Sauvignon en Merlot.
  De wijn heeft een donker robijnrode kleur en in het aroma is de kruidigheid van de Cabernet en Sangiovese duidelijk aanwezig samen met rijp rood fruit. Een wijn met een volle structuur en krachtige, complexe smaak.
  € 35,00
  Cadisopra Marzeno Magnum
  Nieuw
  Dit mooi oogstjaar van de Cadisopra Marzeno in magnum-uitvoering is verpakt in een houten kistje. Het is de vierde jaargang waarbij de geografische subzone Marzeno op het etiket verschijnt. Sinds het oogstjaar 2011 mogen wijnproducenten uit 12 subzones van Romagna een geografische benaming toevoegen aan, volgens de overeenkomstige regels gemaakte, witte Albana- en rode Sangiovese-wijnen. De Cadisopra Sangiovese Marzeno is een 100% Sangiovese di Romagna afkomstig van de hoger gelegen wijngaarden en zit ook in de rode Remel, waar de Sangiovese geblend wordt met Merlot en Cabernet Sauvignon. Elegant, evenwichtig en weer een prachtige houtgelagerde Sangiovese van Ca' di Sopra.
  € 35,00
  Rusada Spumante Rosato Metodo Classico Brut Nature
  De Rusada Spumante in Magnumformaat. Uit passie voor de elegantie en levendigheid van mousserende wijnen is de Rusada Spumante Rosato Metodo Classico Brut Nature geboren. Een millesimato op basis van 100% Sangiovese. De Rusada Spumante 2013 heeft een lagering van 16 maanden op de fijne gistresten achter de rug. De dégorgement, het verwijderen van de prop met gistresten uit de hals van de fles, vond plaats in februari 2016. Vermits het hier gaat om een Brut Nature is er geen liqueur de dosage toegevoegd.
  De nieuwste exploot van Mario Pelosi is gemaakt in een zeer beperkte productie van 1.500 flessen. Het resultaat is een zeer elegante, naar bloemen, wilde aardbeien en broodkorst geurende Metodo Classico. Naast een droge en fluwelige ronde smaak herkennen we ook een zoutige aciditeit. Mario blijft ons verbazen ...
  € 38,00
  Brunello di Montalcino Riserva
  De topwijn van Maté is deze Brunello di Montalcino Riserva. Enkel gemaakt in zeer goede oogstjaren en steeds één jaar later op de markt dan de klassieke Brunello di Montalcino. Jaargang 2008 is door het Consorzio del Vino Brunello di Montalcino als een viersterrenjaargang gecatalogeerd. Na de 2007 Riserva is ook deze jaargang weer een rijke en enorm potente Brunello weliswaar frisser en met een iets hoger zuurgraad.
  Met deze krachtige en mooie Brunello di Montalcino Riserva bewijst het bescheiden domein Maté weer eens tot wat voor topprestaties ze in staat zijn. Rijp fruit, zoete kruidigheid, een sigarenkistje (zonder sigaren), cassis en lichte tabakgeuren kenmerken de intense aroma's. De smaak is elegant krachtig en heeft een lange finale. Een lang bewaarpotentieel is gegarandeerd. De fles is verpakt in een houten kistje.
  € 48,00
  Rusada Spumante Rosato Metodo Classico Brut Nature
  De Rusada Spumante in 3L-formaat verpakt in een houten kist. Uit passie voor de elegantie en levendigheid van mousserende wijnen is de Rusada Spumante Rosato Metodo Classico Brut Nature geboren. Een millesimato op basis van 100% Sangiovese. De Rusada Spumante 2013 heeft een lagering van 16 maanden op de fijne gistresten achter de rug. De dégorgement, het verwijderen van de prop met gistresten uit de hals van de fles, vond plaats in februari 2016. Vermits het hier gaat om een Brut Nature is er geen liqueur de dosage toegevoegd.
  De nieuwste exploot van Mario Pelosi is gemaakt in een zeer beperkte productie van 1.500 flessen. Het resultaat is een zeer elegante, naar bloemen, wilde aardbeien en broodkorst geurende Metodo Classico. Naast een droge en fluwelige ronde smaak herkennen we ook een zoutige aciditeit. Mario blijft ons verbazen ...
  € 75,00

8 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina