Barbera d'Asti Ruleja

Castello di Montegrosso | 2009 | 750 ml
€ 30,00

De Ruleja-wijngaard ligt op het grondgebied van Montaldo Scarampi. In de wijngaard van twee hectaren staan oude wijnstokken die meer dan 60 jaar geleden zijn aangeplant. Hier heeft de Barbera het ideale leefgebied gevonden vanwege de ondergrond, het gunstige klimaat en gelegen op een hoogte van 380 m. om druiven van grote waarde te produceren.

Deze Barbera d'Asti Ruleja is het resultaat van een manuele oogst, 15 à 18 dagen maceratie op een temperatuur van maximaal 24° C, een natuurlijke stabilisatie en 12 maanden houtlagering. Daarna rust de wijn in 25 HL-vaten gemaakt van eik uit Slavonië en Arlier. Deze wijn drukt de beste kenmerken van een Barbera d'Asti-wijn uit. De kleur is robijnrood met oranje tinten en de geur is uitnodigend met sinaasappelzeste, zwart fruit en krieken. De smaak is harmonieus en subtiel met rijp fruit, een lichte kruidigheid en milde tannines. 

Product details

Druivenras: Barbera 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei-kalk.

Ouderdom wijnstokken: 60 jaar.

Hoogte wijngaard: 300 m.

Herkomstbenaming: DOCG Barbera d'Asti.

Oogstperiode: september.

Vinificatie: maceratie gedurende 15 dagen.

Lagering: 12 maanden op eiken vat, gevolgd door lange lagering op 25 HL-vaten.

Kleur: robijnrood.

Alcoholgehalte: 14,0 %.

Aroma: cederhout, zwart en rijp rood fruit.

Smaak: rijk, fijne zuren en lange finale.

Serveertemperatuur: 20°C.

Te drinken bij: steviger gevogelte zoals fazant & parelhoen, kalfsvlees, lamsvlees, rundvlees, varkensvlees, carpaccio of tartaar van rood vlees,  truffel, pasta met tomatensaus, gegrild & geroosterd rood vlees, wild en harde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2025.