Amarone della Valpolicella

Corte Adami | 2016 | 750 ml
€ 29,95

De Amarone della Valpolicella is het paradepaardje uit de Valpolicella-streek. De appasimento-techniek om een Amarone te maken is al van oudsher bekend maar pas sinds de jaren '50 van de vorige eeuw op grote schaal toegepast. Het langdurig indrogen van de druiven maakt deze wijnsoort zo uniek. Een late oogst is belangrijk omdat de druiven daardoor meer suikers bevatten. Het indrogen voor de persing en de lange houtlagering vormen andere belangrijke onderdelen in het bekomen van dit hoogstaand eindproduct.
De druivenrassen Corvinone, Corvina en Rondinella die Corte Adami gebruikt voor de Amarone worden speciaal geselecteerd. Corte Adami oogst de druiven in kleine manden en worden aansluitend ingedroogd in goed verluchte lokalen. Hierna volgt een tweede selectie van de druiven. De alcoholische fermentatie gebeurt gedurende 20 à 25 dagen onder gecontroleerde temperatuur in inoxtanks. De maloctische gisting volgt in eiken vaten van 500 liter met maandelijkse battonage. De laatste stap is een houtlagering die twee jaar duurt.

Product details

Druivenras: Corvinone 50%, Corvina 40%, Rondinella 10%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 45 jaar.

Hoogte wijngaard: 200 m.

Herkomstbenaming: DOCG Amarone della Valpolicella.

Oogstperiode: manueel, half september.

Vinificatie: 4 maanden appasimento, 20 dagen maceratie in inoxtanks.

Lagering: 24 maanden in eiken vaten van 5 hL.

Kleur: donker robijnrood.

Alcoholgehalte: 15,5 %.

Aroma: rijpe kersen, pruimen, chocolade, gedroogde bloemen, oosterse kruiden en zoethout.

Smaak: geconcentreerd, intens, rijp fruit, elegant, fijne zuren en zachte tannines.

Serveertemperatuur: 18°-20°C.

Te drinken bij: traag gegaarde vleessoorten, gegrild & geroosterd vlees, lamsvlees, rundvlees, wild, harde & blauwschimmelkazen, fijne desserts op basis van chocolade of om zo van te genieten..

Bewaarpotentieel: tot einde 2025.